15.04.2017 22:50

Mertens zet SSC Napoli op het goede spoor

SSC Napoli heeft zaterdagavond geen problemen gehad met Udinese. In Napels was het in de tweede helft weer Dries Mertens die het verschil maakte. De Belg maakte in de 47e minuut eerst de 1-0 en was een kwartier later ook betrokken bij de 2-0 van de Braziliaan Allan. José Callejón zette twintig minuten voor tijd de 3-0 en de eindstand op het scorebord.

Mertens scoorde zijn 21e doelpunt in de Serie A dit seizoen en evenaarde daarmee zijn persoonlijk doelpuntenrecord. In het seizoen 2011/2012 scoorde hij namens PSV ook 21 competitiedoelpunten. Mertens liet ook zien verdedigend te kunnen denken. Hij veroverde de bal van het opbouwende Udinese waardoor Allan uiteindelijk de tweede kon maken.

SSC Napoli nadert door de winst de nummer twee AS Roma op twee punten. De Romeinen kwamen zaterdag thuis tegen Atalanta niet verder dan 1-1.