16.04.2017 09:13

Probleem voor Go Ahead na winst concurrentie

Weer geen punten voor Go Ahead Eagles. Sander Fischer baalt enorm van de 1-4 nederlaag tegen Heracles Almelo. (08-04-2017)
Weer geen punten voor Go Ahead Eagles. Sander Fischer baalt enorm van de 1-4 nederlaag tegen Heracles Almelo. (08-04-2017)

Het is vijf voor twaalf voor Go Ahead Eagles. De club uit Deventer is de hekkensluiter van de Eredivisie en heeft nog maar vier wedstrijden om de laatste plaats te verlaten. Zaterdagavond kreeg Go Ahead Eagles zonder te spelen een nieuwe domper te verwerken: de concurrentie pakte punten.

Roda JC en Excelsior liepen zaterdagavond drie punten uit op Go Ahead Eagles, dat zondag op bezoek gaat bij nummer elf Willem II. Roda JC won met 3-1 van Sparta Rotterdam en heeft het gat met Go Ahead Eagles naar zeven punten vergroot. Excelsior staat na de knappe 1-0 zege tegen Vitesse zelfs acht punten voor op de club uit Deventer.

De overgebleven concurrenten van Go Ahead Eagles zijn NEC en Sparta Rotterdam. Beide teams hebben een voorsprong van vijf punten op de Deventenaren. Er staat derhalve zondagmiddag veel op het spel voor Go Ahead Eagles. Wint het team van trainer Robert Maaskant niet in Tilburg, dan zal het in de laatste drie wedstrijden minstens zes punten moeten pakken.

Programma Go Ahead Eagles (23 punten):
- FC Groningen-thuis
- Ajax-uit
- Sparta Rotterdam-uit

Programma NEC (28 punten):
- Excelsior-thuis
- AZ-thuis
- sc Heerenveen-uit

Programma Sparta Rotterdam (28 punten):
- ADO Den Haag-thuis
- FC Twente-thuis
- Go Ahead Eagles-uit

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner