16.04.2017 09:54

Geloof en vertrouwen sleutelwoorden Roda JC

Mikhail Rosheuvel (r.) zet in de slotfase Roda JC op een 3-1 voorsprong tegen Sparta Rotterdam en beslist daarmee de wedstrijd. (15-04-2017)
Mikhail Rosheuvel (r.) zet in de slotfase Roda JC op een 3-1 voorsprong tegen Sparta Rotterdam en beslist daarmee de wedstrijd. (15-04-2017)

Belief en Confidence - Geloof en Vertrouwen. Dat waren de twee woorden die Roda JC-trainer Yannis Anastasiou tijdens de wedstrijdbespreking voorafgaand aan het degradatieduel met Sparta Rotterdam op het bord had geschreven. Vanaf het eerste fluitsignaal bleek het geloof en het vertrouwen in een goed resultaat aanwezig te zijn bij Roda JC, dat een cruciale 3-1 zege boekte.

Tegenover De Limburger laat Anastasiou weten dat de technische staf de laatste tijd veel individuele gesprekken gevoerd heeft met de spelers. "Voortdurend hebben we gehamerd op de mentale instelling. Ik heb van iedereen geëist de grens op te zoeken, het plafond. Honderd procent. Dat is wat we in deze slotfase van het seizoen nodig hebben."

De juiste instelling - de winnaarsmentaliteit – was zaterdagavond duidelijk aanwezig bij Roda JC. De club uit Kerkade boekte een verdiende overwinning en is gestegen naar de vijftiende plaats. Veilig zijn de Limburgers nog niet, maar ze hebben het wel in eigen hand. De voorsprong op nummer zestien Sparta Rotterdam bedraagt twee punten. Roda JC speelt nog tegen FC Utrecht (uit), Willem II (thuis) en Vitesse (uit).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner