16.04.2017 10:20

Tijd dringt voor Middlesbrough en Sunderland

Sunderland pakt weliswaar een punt tegen West Ham United, maar wint weer niet. Degradatie komt steeds dichterbij voor The Black Cats, weet ook Darron Gibson. (15-04-2017)
Sunderland pakt weliswaar een punt tegen West Ham United, maar wint weer niet. Degradatie komt steeds dichterbij voor The Black Cats, weet ook Darron Gibson. (15-04-2017)

Nog een paar weken en dan is niet alleen duidelijk wie kampioen wordt in Engeland, maar ook welke drie ploegen uit de Premier League verdwijnen. De zorgen zijn het grootst bij Sunderland en Middlesbrough, die in de laatste speelrondes veel punten moeten sprokkelen om degradatie te voorkomen.

Sunderland is de hekkensluiter van de Premier League en heeft een achterstand van liefst negen punten op Hull City, dat de veilige zeventiende plaats bezet. Het team van trainer David Moyes pakte zaterdagavond een punt tegen West Ham United (2-2), maar heeft zeges nodig om op de ranglijst te klimmen. Sunderland heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Hull City en zal tegen Arsenal, Middlesbrough, AFC Bournemouth, Hull City, Swansea City en Chelsea minimaal negen punten moeten veroveren.

Ook promovendus Middlesbrough heeft een groot probleem. Het team waar Marten de Roon onder contract staat, heeft weliswaar twee wedstrijden minder gespeeld dan Hull City, maar staat zes punten achter. Het programma biedt Boro weinig perspectief. Middlesbrough neemt het nog op tegen onder meer Arsenal, Manchester City, Chelsea en Liverpool.

Het ziet er dus niet goed uit voor zowel Sunderland als Middlesbrough. Wie de derde degradant wordt, is nog een stuk spannender. Swansea City bezet met nog vijf wedstrijden te spelen de achttiende plaats en heeft twee punten achterstand op Hull City. Nummer zestien AFC Bournemouth heeft zeven punten meer dan Swansea en stevent daarmee af op lijfsbehoud.

Stand onderin Premier League:
16. AFC Bournemouth (35 punten)
17. Hull City (33 punten)
18. Swansea City (28 punten)
19. Middlesbrough (24 punten)
20. Sunderland (21 punten)

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner