16.04.2017 16:35

Mahi en Linssen belangrijk voor FC Groningen

Het lijkt een makkelijke middag te worden voor FC Groningen, dat na twintig minuten spelen op 2-0 komt tegen PEC Zwolle. Mimoun Mahi is de maker van het doelpunt. (16-04-2017)

FC Groningen was zondagmiddag een maatje te groot voor PEC Zwolle: 5-1. Mimoun Mahi en Bryan Linssen waren zoals vaker dit seizoen goud waard voor de Groningers. Bij vier van de vijf goals gaven ze een assist of drukten ze zelf af.

In de eerste seizoenshelft wist FC Groningen 23 keer het net te vinden. Bij zeven van die doelpunten waren Linssen en Mahi betrokken. Na de winterstop lieten ze zich nog meer gelden. Van de 22 doelpunten waren ze bij zestien doelpunten betrokken.

Dat de twee Groningers in goede vorm verkeren, bleek vorige week in het duel tegen ADO Den Haag. Hoewel FC Groningen binnen 47 minuten met 4-0 achterstond, begon de club aan een inhaalrace onder aanvoering van Linssen en Mahi. Eerst bleef Mahi koel bij een penalty en daarna liet Linssen tweemaal het net bollen. Dit was uiteindelijk net niet goed genoeg voor de overwinning.

Vandaag waren Linssen en Mahi weer belangrijk voor hun club en viel het kwartje wel de goede kant op. Bij de 1-0 vond Mahi zijn ploegmakker Linssen in het strafschopgebied, wiens schot binnenviel. De 2-0 werd van dichtbij gescoord door Mahi op aangeven van Oussama Idrissi. Diezelfde Idrissi gaf ook de assist bij de 3-0. Uit zijn corner kopte de kleine Linssen de bal tegen de touwen.

De eerste helft van PEC was niks vergeleken met het eerste bedrijf tegen Feyenoord (2-2). In de rust werden er flink wat woorden gewisseld en aan het begin van de tweede helft had dit zijn uitwerking. Nicolai Brock-Madsen scoorde zijn zevende doelpunt van het seizoen. Dit bleek al snel alleen voor de statistieken te gelden, want weer was daar Mahi. Op aangeven van Jesper Drost verschalkte hij Mickey van der Hart.

Tot een hattrick kwamen beiden niet, want Linssen kreeg in de 68ste minuut een publiekswissel en Mahi moest er zeven minuten later vanaf. Hierna kabbelde het duel langzaam naar het einde. De groen-witten uit Groningen geloofden het wel en PEC had moeite om gevaarlijk te worden. Invaller Ajdin Hrustić scoorde in de slotfase nog de 5-1 en daarmee zijn eerste van het seizoen.

Door: Justin Polman