16.04.2017 15:54

Dolberg op 9 tegen Heerenveen, Traoré reserve

Peter Bosz heeft Ajax op vier plekken gewijzigd ten opzichte van de 2-0 zege op Schalke 04 afgelopen donderdag. Onder andere Kasper Dolberg keert weer terug bij de Amsterdammers, ten koste van Bertrand Traoré.

Met het buitengewoon drukke programma van de Amsterdammers mag Bosz blij zijn met de brede kwaliteit binnen de Amsterdamse selectie. Amper drie dagen na de masterclass tegen Schalke staat het belangrijke thuisduel met sc Heerenveen alweer op het programma. Bosz besluit daarom op enige plekken te rouleren. Dolberg keert bijvoorbeeld weer terug in de spits, ten koste van Bertrand Traoré. Op de rechtervleugel blijft het stuivertje wisselen tussen Justin Kluivert en David Neres. Laatstgenoemde mag weer in de Eredivisie meedoen.

Ook Donny van de Beek, die als vervanger van de geschorste Lasse Schöne een uitstekende wedstrijd speelde tegen Schalke, moet weer terug naar de bank. De Deen neemt zijn plek weer in. Achterin keert Matthijs de Ligt weer terug in de basis. Tegen Schalke speelde hij al de gehele tweede helft mee, door een blessure van Daley Sinkgraven. De linksback kampt nog steeds met deze kwetsuur en zit niet bij de selectie, waardoor hij deze wedstrijd tegen zijn oud-werkgever moet missen.

Heerenveen-trainer Jurgen Streppel heeft zich beperkt tot één wijziging in zijn elftal. Stijn Schaars keerde na langdurig blessureleed al terug middels twee invalbeurten, nu staat hij weer voor het eerst in de basis. Dat gaat ten koste van Morten Thorsby. Joost van Aken is nog niet fit genoeg om mee te doen, waardoor Wout Faes zijn plekje in het centrum behoudt. Datzelfde geldt voor Jerry St. Juste, over wie nog enige twijfel bestond. Streppel houdt Arber Zeneli en Martin Ødegaard op de bank.

Het duel is vanaf 16.45 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner