16.04.2017 19:00

Man United laat voorsprong Chelsea slinken

Manchester United heeft zondag door met 2-0 van Chelsea te winnen de druk op de koploper vergroot. De voorsprong die de Londense club in de Premier League op Tottenham Hotspur heeft, slonk tot vier punten.

Voor Manchester, met de vermoeide Zlatan Ibrahimovic op de bank, opende Marcus Rashford vroeg in de wedstrijd de score op aangeven van Ander Herrera. De negentienjarige Rashford is de derde Mancunian die als tiener tien treffers in de Premier League maakte, na Wayne Rooney en Ryan Giggs.

Vlak na rust verdubbelde de Spanjaard Herrera de voorsprong van de ploeg van José Mourinho, die Daley Blind op de bank hield. Ook de Nederlander aan de andere kant, Nathan Aké, begon en eindigde de wedstrijd als reserve.

Chelsea, dat vrijwel het gehele seizoen lijstaanvoerder is, zag zaterdag de grootste titelconcurrent Tottenham Hotspur met 4-0 winnen van Bournemouth. Na 32 wedstrijden staat Chelsea op 75 punten, de Spurs verzamelden er 71. Liverpool staat derde, met 66 punten uit 33 duels. Het zegevierende Manchester United staat vijfde.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner