16.04.2017 19:59

Linssen op schot: "Sta op de goede plaats"

Bryan Linssen opent de score in de Euroborg. De kleine aanvaller van FC Groningen schiet na een kwartier spelen de 1-0 binnen tegen PEC Zwolle. (16-04-2017)
Bryan Linssen opent de score in de Euroborg. De kleine aanvaller van FC Groningen schiet na een kwartier spelen de 1-0 binnen tegen PEC Zwolle. (16-04-2017)

Bryan Linssen is de laatste weken de doelpuntenmaker van FC Groningen. De aanvaller bracht tegen PEC Zwolle (5-1) zijn statistieken naar acht goed uit de laatste zes wedstrijden. "Ik voel dat ik ga scoren."

De 26-jarige Linssen maakte voor de winterstop maar één doelpunt, maar de laatste weken is hij plots flink op schot. Zondagmiddag was het opnieuw twee keer raak. "Het is een heerlijk gevoel als je het veld op loopt en niet voelt dat je moet scoren, maar dat je gaat scoren."

Linssen zit in een goede flow, die door een blessure bijna moest worden onderbroken. Hij wilde echter spelen, wat zich uitbetaalde. "Ik was deze week licht geblesseerd, heb weinig kunnen trainen, maar wilde deze wedstrijd niet laten schieten. De laatste tijd sta ik telkens op de goede plaats", aldus de aanvaller op de clubsite.

Mede door de doelpunten van de aanvaller liep Groningen uit naar een ruime zege. Vorige week ging de ploeg nog onderuit bij ADO Den Haag (4-3), terwijl een week later de ploeg weer een sterke wedstrijd op de mat legt. Het is veelzeggend voor het wisselvallige seizoen van de Groningers. De laatste keer dat de FC twee wedstrijden op rij wist te winnen, dateert van de laatste wedstrijd voor de winterstop en de eerste wedstrijd erna.

"De hunkering om minimaal twee keer achter elkaar te winnen is heel groot. Volgende week is het weer een andere wedstrijd, maar wij gaan uit van het positieve en gaan naar Deventer om punten te halen. Als we daar winnen doen we zeker nog mee." Groningen staat tiende, met negen punten achterstand op de plaats die recht geeft op play-offs voor Europees voetbal.

Door de goede vorm van Linssen stijgt hij flink op de topscorerslijst van Groningen. Alleen Mimoun Mahi maakte meer doelpunten. Hij scoorde er ook twee tegen PEC Zwolle, wat zijn totaal op veertien doelpunten brengt. "Twee doelpunten en een assist is lekker voor een spits. Het is lekker om ook een keer met overtuigende cijfers te winnen. Alles viel deze week goed en dat is ook wel eens fijn voor de ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner