16.04.2017 19:34

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd wordt een wedstrijd van Olympique Lyon verstoord door voetbalsupporters. Nadat het donderdag in de Europa League misging, was het zondag op bezoek bij Bastia opnieuw raak.

Op het Franse eiland Corsica moest Olympique Lyon aantreden tegen SC Bastia. Bij de warming-up kwamen supporters van de thuisploeg het veld op, waarna een confrontatie ontstond met de spelers van Lyon. Onder meer Memphis Depay probeerde de fans terug te sturen, maar zonder succes. De spelers vluchtten de spelerstunnel in om in veiligheid te komen. De wedstrijd werd een half uur uitgesteld.

De wedstrijd ging toch door, maar de fans van Bastia bleven zich misdragen. In de eerste helft bleef het 0-0 en bij het opzoeken van de kleedkamers werd doelman Anthony Lopes aangevallen door een fan. In de rust vonden de spelers van Lyon het genoeg. De wedstrijd is definitief gestaakt.

Donderdagavond werd de wedstrijd van Olympique Lyon tegen Beşiktaş ook al uitgesteld. Toen vluchtten fans van Lyon het veld op na ongeregeldheden op de tribunes met de Turkse supporters.