16.04.2017 20:43

Bosz: "Drie keer winst voor kampioenschap"

Ajax blijft koploper Feyenoord in de nek hijgen. De Amsterdammers wonnen zondagmiddag van sc Heerenveen (5-1) en houden daarmee de maximale druk op Feyenoord. Trainer Peter Bosz rekent erop dat de Rotterdammers nog een misstap zullen begaan.

Nadat donderdagavond een topprestatie werd geleverd tegen Schalke04, moest de ploeg er zondagmiddag weer staan tegen Heerenveen. Ajax strijdt nog op twee fronten voor een hoofdprijs. "Als we zeven keer winnen, hebben we een aardig seizoen. Dan verwacht ik dat we kampioen zijn en de Europa League hebben gewonnen. Als we nog drie wedstrijden winnen, verwacht ik dat we kampioen zijn", citeert VI de trainer. Een plaats in de halve finales van de Europa League moet donderdagavond worden veiliggesteld. Ajax verdedigt dan in Gelsenkirchen een 2-0 voorsprong tegen Schalke.

Met nog drie competitiewedstrijden te gaan nadert het einde. Ajax deed zondagmiddag wat het moest doen, maar heeft het kampioenschap nog altijd niet in eigen hand. "Feyenoord heeft nog twee uitwedstrijden te gaan. Dat ze vandaag wonnen had ik wel verwacht. Maar ze moeten nog tegen twee oude ploegies van mij…" Bosz had eerder Vitesse en Heracles Almelo onder zijn hoede. Feyenoord gaat nog op bezoek bij Vitesse en SBV Excelsior, terwijl Heracles op de laatste speeldag naar De Kuip komt.

Dat Ajax uiteindelijk naar een ruime zege zou uitlopen op Heerenveen, lag in de openingsfase niet voor de hand. Reza Ghoochannejhad schoot de bezoekers al snel op voorsprong, waarna Ajax het heel lastig had. Matthijs de Ligt nam de ploeg bij de hand, waarna Ajax de wedstrijd deed kenteren. "Het is niet makkelijk om het zo om te draaien, dat tekent de spirit en het karakter van deze ploeg. Ik heb genoten van onze comeback. En vooral van de jongen die net bij je stond: De Ligt, die ons erdoorheen sleepte. Dat is zeker knap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner