16.04.2017 21:05

Mourinho niet extra blij met verslaan Chelsea

José Mourinho (l.) en Antonio Conte (r.) kijken geconcentreerd naar de clash tussen Manchester United en Chelsea. (16-04-2017)
José Mourinho (l.) en Antonio Conte (r.) kijken geconcentreerd naar de clash tussen Manchester United en Chelsea. (16-04-2017)

José Mourinho heeft zijn oude werkgever Chelsea zondagmiddag pijn gedaan. Met Manchester United won 'The Special One' op Old Trafford met 2-0 van de koploper. Het doet Mourinho geen extra deugd zijn oude club te verslaan.

De 54-jarige Mourinho was in de periodes 2004-2007 en 2013-2015 manager op Stamford Bridge. Hij behaalde daar grote successen, met onder meer drie landstitels. Het uiteindelijke vertrek was echter gedwongen en de verstandhouding tussen Mourinho en de club was de laatste tijd zeer moeizaam. "Ik ben erg blij met de overwinning. En dat is niet omdat het op Chelsea is. Ik weet dat jullie op zoek zijn naar verhalen, maar we hadden deze drie punten nodig om te vechten voor de vierde plaats. Ik haal er verder niet meer plezier uit. We hebben de koploper verdiend verslagen en het maakt niet uit of dat Chelsea is of een andere club", aldus Mourinho tegenover de BBC.

Door de zege blijft Manchester United volop meestrijden om Champions League-deelname. Met Manchester City en Liverpool zijn er twee tickets te verdelen over drie concurrerende clubs. De overwinning op Chelsea was zeer belangrijk in die nek-aan-nekrace. "Chelsea is de beste counterploeg van het land. We hadden ze goed onder controle en hebben verdiend gewonnen", besluit Mourinho.

Voor Antonio Conte ziet het er met Chelsea nog altijd goed uit, maar de spanning in de Premier League is wel enigszins teruggebracht. De Londenaren hebben nog zes wedstrijden voor de boeg en de voorsprong op Tottenham Hotspur bedraagt vier punten. Na de nederlaag bij United zit het Conte niet meer helemaal lekker. "De competitie is nog niet voorbij. Tottenham is in goede vorm en speelt met veel enthousiasme. Maar wij spelen een goed seizoen en moeten ons doel bereiken."

Via doelpunten van Marcus Rashford en Ander Herrera ging Chelsea zondag onderuit. Conte spreekt van een verdiende nederlaag en de Italiaan steekt de hand in eigen boezem. "Manchester United verdiende de overwinning, want zij speelden met meer passie, meer motivatie en meer ambitie om de wedstrijd te winnen. Het is heel simpel, de fout ligt bij mij. Ik ben er niet in geslaagd om de juiste motivatie en concentratie op het team over te brengen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner