16.04.2017 21:25

VIDEO: Promes beslissend in cruciaal duel

In de topper tussen Spartak Moskou en Zenit St. Petersburg heeft Quincy Promes zich van zijn beste kant laten zien. Met een doelpunt en een assist was hij beslissend, waardoor Spartak afstevent op het kampioenschap.

In het eigen stadion in Moskou opende Promes na ruim twintig minuten de score. Via Artem Dzyuba kwam Zenit nog gelijk, maar na een steekpass van Promes kon Aleksandr Samedov de winnende treffer maken: 2-1. De 25-jarige Amsterdammer vertolkte een hoofdrol in de topper en het kampioenschap kan Spartak bijna niet meer ontgaan.

De voorsprong van Spartak op achtervolgers CSKA Moskou en Zenit bedraagt respectievelijk tien en elf punten. Met nog zeven wedstrijden te gaan stevent Spartak flink af op de kampioenschap in de Premier Liga. De gevallen Russische grootmacht snakt naar een kampioenschap. In de tien seizoenen tussen 1992 en 2001 werd de club negen keer kampioen van Rusland. De laatste titel dateert ook van 2001, waardoor de fans snakken naar de hoofdprijs.

Het aandeel van Promes in het naderende kampioenschap is groot. De buitenspeler was dit seizoen al goed voor tien doelpunten. En zeker in de slotfase van het seizoen komt hij absoluut op dreef. Promes wist al vier opeenvolgende wedstrijden op rij te scoren, waarvan alle goals op een cruciaal moment kwamen.

Bekijk hier de goal van Promes in de Russische topper:

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner