16.04.2017 21:48

Schalk zorgt voor woede: "Dit is valsspelen"

De Nederlander Alex Schalk zorgde ervoor dat zijn club Ross County een punt overhield aan het duel met Celtic. De spits, die als invaller in het veld kwam, versierde een dubieuze strafschop waaruit de gelijkmaker viel: 2-2.

Celtic is al kampioen van de Schotse Premiership, maar strijdt nog wel voor de grens van honderd punten te overschrijden. Met 91 punten en met nog vier wedstrijden te gaan zijn de vooruitzichten goed, maar de club had graag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Ross County. Tot de laatste minuut stond Celtic met 1-2 voor, maar Schalk versierde met een onvervalste schwalbe een strafschop.

Liam Boyce schoot de penalty tegen de touwen, waardoor beide ploegen een punt mogen bijschrijven. Celtic-manager Brendan Rodgers was woedend op de 24-jarige Schalk, die ten onrechte een strafschop kreeg. "Hij wordt niet eens geraakt en de scheidsrechter stond er ook nog eens goed voor. De grensrechter stond er ook goed voor, dus dat er een penalty gegeven werd sloeg echt helemaal nergens op", foetert Rodgers tegenover The Daily Record.

De voormalig speler van NAC Breda en Go Ahead Eagles moet het flink ontgelden. "Spelers doen dit nu eenmaal, het gebeurt altijd al. De laatste jaren zie je steeds meer dat spelers schwalbes maken, maar dit is gewoon ordinair valsspelen. Deze verschrikkelijke beslissing van de scheidsrechter, heeft ons de overwinning gekost."

Schalk speelt sinds oktober 2015 in Schotland. Daarvoor was 'Der Bomber' publiekslieveling bij NAC, waarvoor hij tussen 2011 en 2014 58 wedstrijden in de Eredivisie speelde. Ook voor Go Ahead Eagles was Schalk actief op het hoogste niveau in Nederland. In de strijdt tegen degradatie maakte hij vier doelpunten, maar lijfsbehoud leverde het niet op.

Oordeel zelf over de actie van Schalk:

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner