16.04.2017 22:08

Toornstra grapt: "Zet mij maar op de bank"

Feyenoord telt af naar het kampioenschap. De volgende horde is de uitwedstrijd bij Vitesse, maar buiten De Kuip komt Jens Toornstra niet tot scoren. Ook zondagmiddag tegen FC Utrecht scoorde hij in eigen huis.

Het doelpunt van Toornstra vlak na rust hielp Feyenoord over het dode punt tegen Utrecht. Na het openingsdoelpunt, een boogbal over doelman David Jensen, gingen de Rotterdammers op weg naar de driepunter. Voor de 28-jarige Toornstra was het al zijn veertiende doelpunt van het seizoen, maar ze werden stuk voor stuk in de eigen Kuip gescoord.

Toornstra is een vaste waarde onder trainer Giovanni van Bronckhorst. Alleen Eric Botteghin en doelman Brad Jones stonden dit seizoen meer minuten op het veld voor Feyenoord dan Toornstra. De middenvelder is zich bewust van zijn productie in uitwedstrijden en is in voor een grapje. "Ik heb zelf voorgesteld om me op de bank te zetten tegen Vitesse."

Met nog drie wedstrijden te gaan komt het kampioenschap met de week dichterbij. Toch beseft Toornstra dat Feyenoord nog niets heeft. "We weten gewoon dat we er nog niet zijn. We staan al het hele jaar bovenaan, maar we hebben nog niets. We moeten wel eerst nog drie wedstrijden zijn te winnen. En dat willen we dolgraag doen, niets liever dan dat", besluit hij tegen RTV Rijnmond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner