17.04.2017 09:55

Debutant Zeefuik geniet van eerste minuten

Voor Deyovaiso Zeefuik was de wedstrijd tegen sc Heerenveen heel bijzonder. De negentienjarige maakte zijn eerste minuten in het shirt van Ajax 1. De jongeling genoot van zijn debuut: "Ik kan alleen maar lachen."

"Van de F1 naar het eerste. Wat wil je nog meer?", laat Zeefuik weten tegenover de camera's van Ajax TV. De verdediger doorliep de gehele jeugdopleiding om vervolgens op zijn negentiende zijn debuut te maken. "En ik kon makkelijk mee. Nou ja, goed mee", oordeelde hij over zijn eerste optreden in het eerste van Ajax.

Stiekem had Zeefuik gehoopt op meer speelminuten, maar hij heeft wel genoten met een grote glimlach op zijn gezicht: "Ik blijf maar lachen. Ik kreeg een telefoontje. Je lacht als je hoort dat je erbij zit. Ik was daar natuurlijk blij mee. Maar eerlijk gezegd hoopte ik er ook wel een beetje op."

Toen Ajax binnen tien minuten achter kwam, zag Zeefuik de kans op zijn debuut afnemen. De Amsterdammers kwamen voor rust nog op een 3-1 voorsprong om uiteindelijk met 5-1 de zege veilig te stellen. En dat gaf trainer Peter Bosz de kans om Zeefuik zijn eerste minuten te gunnen. "Na de tegentreffer ging het lekker lopen en kwam mijn kans alsnog. In het veld heb ik gedaan wat ik altijd doe. Gewoon mijn man uitschakelen. De andere jongens hebben me goed opgevangen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner