17.04.2017 10:16

Neymar gelooft in tweede Barcelona-wonder

Neymar gelooft dat Barcelona voor de tweede keer dit seizoen voor een wonder kan zorgen in de Champions League. De Spaanse topclub moet in eigen huis een 3-0 achterstand op Juventus goedmaken.

Dat lijkt een onmogelijke opgave, zelfs voor Barcelona, maar de Spanjaarden hebben eerder dit seizoen ook al het onmogelijke gedaan tegen Paris-Saint Germain. Toen verloor Barcelona in Parijs met 4-0, maar wist in Camp Nou met 6-1 de Franse club te verslaan en alsnog door te stomen naar de volgende ronde van de Champions League. "Laatst vertelde mijn vader me wat en dat is in mijn hoofd blijven zitten. Hij zei dat we weliswaar een ander team treffen, maar dat Barcelona altijd hetzelfde zal blijven. En wij kunnen het flikken. We hebben het al eens gedaan en kunnen het nog een keer doen", laat Neymar weten tegen Canal Esporte Interativo.

Wel realiseert Neymar dat het moeilijk gaat worden: "'Juventus is een geweldig team, een formatie die erg gestructureerd is. Dus het gaat lastig worden om het om te draaien. We moeten twee keer zoveel lopen."

Voor Barcelona wacht een belangrijke week. Niet alleen de return tegen Juventus staat op het programma, maar ook de kraker in de Primera Division tegen koploper Real Madrid. De achterstand van de Catalanen bedraagt drie punten, maar de club uit Madrid heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Neymar mist de topper in de Spaanse competitie, omdat hij geschorst is na een cynisch applaus naar de scheidsrechter. Hij gaat dus vol voor het wonder tegen Juventus: "Zoals het ervoor staat is alles verloren, dus we hebben ook niets meer te verliezen en wel alles te winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner