17.04.2017 12:07

Elia bezig aan beste Eredivisie-seizoen ooit

Eljero Elia was zondagmiddag verantwoordelijk voor de 2-0 in De Kuip. Met een heerlijke goal zorgde hij voor opluchting bij de Feyenoord-supporters. Het was alweer de negende treffer van Elia dit seizoen. Dit betekent voor de rappe buitenaanvaller een evenaring van zijn persoonlijk record in de Eredivisie.

In het seizoen 2008/2009 scoorde Elia, destijds nog in het shirt van FC Twente, ook negenmaal in de Eredivisie. Dat seizoen wist hij ook viermaal in bekerwedstrijden te scoren en éénmaal in de Europa League. Zo kwam hij dat seizoen in totaal tot veertien treffers. Na dat succesvolle jaar maakte hij de overstap naar Hamburger SV.

In zijn eerste jaar bij de Duitse topclub kwam hij tot vijf treffers in de Bundesliga. Zijn inbreng werd vervolgens steeds kleiner waarop hij besloot te vertrekken. Na een mislukte overstap naar Juventus kwam hij weer in Duitsland terecht. Ook bij Weder Bremen kon de buitenaanvaller niet overtuigen. De Duitse club verhuurde hem aan Southampton. Daar kwam hij tot zestien optredens in de Premier League en twee treffers.

In de zomer van 2015 maakte Elia zijn rentree op de Nederlandse velden in het shirt van Feyenoord. In zijn eerste jaar kwam hij tot acht doelpunten in 31 wedstrijden. Dit seizoen begon hij direct uitstekend. Hij scoorde in de eerste speelronde een hattrick tegen FC Groningen. Hij was dit seizoen naast afmaker ook al zeven keer de aangever. Dat betekent dat hij dit seizoen al bij zestien doelpunten betrokken is. Dat maakt zijn aanbreng groter dan in het seizoen 2008/2009, toen hij wel negen keer het doel trof, maar slechts vier assists op zijn naam had staan. Dat maakt dit seizoen zijn beste seizoen ooit in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner