17.04.2017 20:46

Real thuis moeilijk te verslaan in Europa

Dinsdagavond treedt Real Madrid in de return van de kwartfinale van de Champions League tegen Bayern München aan. Real heeft een goede uitgangspositie, omdat vorige week met 1-2 werd gewonnen van de Duitsers. Bovendien zijn de Madrilenen in de Champions League moeilijk te verslaan in Santiago Bernabéu. 

Seizoen 2015/2016

In de Champions League van 2015/2016 wist Real Madrid in eigen huis alle wedstrijden te winnen. De Madrilenen hoefden zelfs geen enkele tegentreffer te incasseren. Hiermee werd de basis gelegd voor de uiteindelijke titel. In de in totaal zes gespeelde thuiswedstrijden vond Real maar liefst negentien keer het doel. Met een gemiddelde van ongeveer drie doelpunten per thuiswedstrijd, werd het voor iedere tegenstander weer een lastig verhaal in de Spaanse hoofdstad. 

Seizoen 2016/2017

Ook in dit seizoen van het Kampioenenbal is Real weer een moeilijk te nemen obstakel in Madrid. De Koninklijke werd in de vooralsnog vier gespeelde thuiswedstrijden alleen van winst afgehouden door Borussia Dortmund (2-2). Verder werden alle wedstrijden op Spaanse bodem winnend afgesloten. In tegenstelling tot afgelopen seizoen waar Real thuis geen enkele tegentreffer kreeg te incasseren, krijgen de Madrilenen dit seizoen minstens één doelpunt tegen per thuiswedstrijd. 

Laatste thuisnederlaag

De laatste thuisnederlaag van Real Madrid in de Champions League was op 10 maart 2015. Het werd toen 3-4 in het voordeel van Schalke 04. Klaas-Jan Huntelaar maakte toen in de 84e minuut de winnende treffer voor de Duitsers. Hij was eerder in de wedstrijd ook al verantwoordelijk voor de 1-2. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner