18.04.2017 10:31

Redknapp volgt Zola op bij Birmingham City

Harry Redknapp heeft een nieuwe baan gevonden. De coach is bij Birmingham City de opvolger van Gianfranco Zola, die onlangs besloot om op te stappen bij de huidige nummer twintig van de Engelse Championship.

Birmingham City heeft de duur van het contract niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Redknapp maar één taak heeft bij Birmingham City: degradatie voorkomen. Onder Zola, die in december Gary Rowett verving, is Birmingham City namelijk ver afgezakt op de ranglijst. Zola won slechts twee van zijn 22 wedstrijden als coach van The Blues.

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Birmingham City nog een voorsprong van drie punten op de degradatiezone. Redknapp, dat het met zijn ploeg nog opneemt tegen Aston Villa, hoogvlieger Huddersfield Town en Bristol City, moet dus punten pakken om degradatie naar de League One (derde niveau in Engeland) te voorkomen. Redknapp, die sinds februari 2015 zonder club zat, heeft een rijkelijk verleden in het Engelse voetbal. Hij was in het verleden onder meer manager van Tottenham Hotspur, Queens Park Rangers, West Ham United en Southampton.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner