18.04.2017 12:30

TvdW: Nigel Hasselblink absolute uitblinker

Elke week becijferen Voetbal.com, De Telegraaf, Voetbal International en het Algemeen Dagblad de spelers van de Eredivisie. Op basis van deze verzamelde cijfers komen wij met een Team van de Week. Het gemiddelde cijfer per speler staat vermeld in de spelersranking, waarbij we aan het eind van het seizoen de balans opmaken.

Hasselbaink schiet Excelsior langs Vitesse
Nigel Hasselbaink (gemiddeld een 8!) was afgelopen weekend de absolute uitblinker in de Eredivisie. Excelsior won dankzij een treffer van de aanvaller met 1-0 van hoogvlieger Vitesse, daardoor is Excelsior tijdelijk verlost van degradatiezorgen. De Kralingers staan namelijk, met nog drie wedstrijden te gaan, drie punten boven de degradatiestreep. Naast Hasselbaink werd ook ploeggenoot Jordy de Wijs opgenomen in het Team van de Week. De verdediger hield de nul en kwam gemiddeld tot een 7.25.

FC Groningen blinkt uit
Naast Excelsior wist ook FC Groningen het afgelopen weekend een goede overwinning te boeken. De Groningers wonnen met 5-1 van PEC Zwolle en zien drie spelers terug in het Team van de Week. Sergio Padt moest tegen PEC Zwolle één keer vissen, maar is desondanks met een 6.63 de beste doelman van het afgelopen weekend. Ook Bryan Linssen (7.75) en Mimoun Mahi (7.75) verdedigen de kleuren van Groningen in het Team van de Week. Het duo was samen goed voor vier van de vijf Groningse treffers. Ook Oussama Idrissi (7.13) speelde een goede partij, maar haalde het Team van de Week net niet.

Drie Feyenoorders, twee Ajacieden
Ook de top twee van de Eredivisie is terug te vinden in het Team van de Week. Feyenoord won in eigen huis met 2-0 van het stugge FC Utrecht, terwijl Ajax in de Amsterdam ArenA, na een vroege achterstand, wist af te rekenen met sc Heerenveen (5-1). Ajacied Matthijs de Ligt (6.88) vormt deze week de achterhoede met Feyenoorder Eric Botteghin (6.88) en De Wijs. Op het middenveld is Ajax-aanvoerder Davy Klaassen (7.13), die tegen sc Heerenveen wederom wist te scoren, terug te vinden. Ook Karim El Ahmadi (7.13), die tegen FC Utrecht zijn team op sleeptouw nam, staat op het middenveld. Eljero Elia 7.38), die tegen FC Utrecht een schitterende treffer voor zijn rekening nam, is de laatste Feyenoorder in het Team van de Week.

Ajagun
Het Team van de Week wordt compleet gemaakt door Roda JC-middenvelder Abdul Ajagun (7.13). Roda JC wist net als Excelsior belangrijke punten in de strijd tegen degradatie te pakken door Sparta Rotterdam met 3-1 te verslaan. De Nigeriaan nam zijn ploeg bij de hand en was verantwoordelijk voor de 1-0 en 2-0 in Kerkrade.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner