18.04.2017 13:36

Leicester dit seizoen goed in eigen huis

Leicester City neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen Atlético Madrid. In Madrid werd het vorige week 1-0 voor de Spanjaarden, dus de regerend kampioen van Engeland heeft een achterstand weg te werken. The Foxes vallen dit seizoen vooral op door hun prestaties in eigen huis. Alle thuiswedstrijden in het Kampioenenbal werden gewonnen en ook in de Premier League doet de ploeg het niet onverdienstelijk. Desondanks is op eigen veld van Atlético nog nooit gewonnen. 

Champions League 2016/2017
Door het verrassende kampioenschap, maakt Leicester dit seizoen zijn debuut in de Champions League. Vooral in thuiswedstrijden maakt de Engelse club furore. Zo werden in de groepswedstrijden in het King Power Stadium Porto met 1-0 opzij gezet, Club Brugge met 2-1 verslagen en FC Kopenhagen kreeg een 1-0 nederlaag te verwerken. In de achtste finale werd Sevilla vervolgens met een 2-0 nederlaag terug naar Spanje gestuurd. Het valt dus op dat de Engelsen vooralsnog dus ook maar één tegendoelpunt te verwerken kregen. 

Ook in Premier League thuis sterk
Niet alleen in de Champions League laat de ploeg onder leiding van Craig Shakespeare zien goed mee te doen. Ook in de Premier League moet Leicester het hebben van de thuiswedstrijden. Zo werden er al dertig punten gepakt in de zestien thuisduels. In de uitwedstrijden pakte de regerend kampioen maar zeven punten in zestien wedstrijden. 

Van Atlético Madrid thuis nog nooit gewonnen
Leicester heeft het in de clubgeschiedenis al twee keer in eigen huis opgenomen tegen Atlético Madrid. Ondanks de goede thuisprestaties momenteel, werd het toen tot tweemaal toe niet gewonnen. In het seizoen 1961/1962 eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Dit was een duel uit de tweede ronde van de voormalige Europacup II. In het seizoen 1997/1998 kwamen de ploegen elkaar weer tegen in. Dit was in de eerste ronde van de UEFA Cup. Het duel eindigde in Engeland nu in een 0-2 overwinning voor de Madrilenen.

De goede thuisvorm van Leicester zal noodzakelijk in de return tegen Atlético. Een overwinning zal nodig zijn om nog kans te maken op de halve finale van de Champions League.  

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner