18.04.2017 15:58

Bayern iedere uitwedstrijd een keer achter

Bayern München moet het dinsdagavond in Spanje opnemen tegen Real Madrid. De Duitsers verloren vorige week met 2-1 van de Madrilenen en moeten nu in de uitwedstrijd de achterstand gaan rechtzetten. Bayern kwam dit seizoen in de Champions League alleen in elke uitwedstrijd een keer achter.

De groepsfase

De eerste uitwedstrijd in het Kampioenenbal dit seizoen was tegen de andere grote club uit Madrid. Op 28 september eindigde deze eerste groepswedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Madrilenen. Op 1 november vertrok de ploeg van Carlo Ancelotti naar Nederland voor de wedstrijd tegen PSV. In de veertiende minuut zorgde Santiago Arias ervoor dat Bayern tegen een achterstand aankeek. Robert Lewandowski zorgde met twee treffers dat de Duitsers toch met de volle drie punten naar huis gingen (1-2). Op 23 november stond voor Bayern de laatste uitwedstrijd in de groepsfase op het programma. In Rostov maakte de 'Rekordmeister' nog wel de openingstreffer. Even later stond de stand op 2-1 voor Rostov. Bayern kon nog een aansluitingstreffer maken, maar uiteindelijk ging de overwinning naar Rostov (3-2)

Achtste finale

In de achtste finale werd Bayern München gekoppeld aan het Engelse Arsenal. In Duitsland werd de basis al gelegd voor de kwartfinale. De Duitsers wonnen namelijk met 5-1. Een week later kwam Bayern in Engeland na twintig minuten op achterstand. Theo Walcott maakte voor The Gunners de openingstreffer. Na rust werden de bezoekers wakker en behaalde Bayern wederom een 5-1 overwinning. Mede door een doelpunt van Arjen Robben.

Dinsdagavond is voor Bayern München een achterstand niet gewenst in de uitwedstrijd tegen Real Madrid. Er moet namelijk in ieder geval worden gewonnen om nog kans te maken op de halve finale.