18.04.2017 20:33

Van Breukelen: "Allemaal niet zo ingewikkeld"

Hans van Breukelen presenteert Sarina Wiegman als bondscoach van het Nederlandse vrouwenteam. (13-01-2017)
Hans van Breukelen presenteert Sarina Wiegman als bondscoach van het Nederlandse vrouwenteam. (13-01-2017)

De KNVB is nog altijd druk bezig om de opvolger van Danny Blind voor Oranje aan te stellen. Het doel is om dat te bereiken voor 1 mei en dus moet technisch directeur Hans van Breukelen haast maken.

"Wat leidend is in de zoektocht, is kwaliteit", laat Van Breukelen weten aan Voetbal International. De oud-doelman meent dat de opdracht heel simpel is. "Het is allemaal niet zo ingewikkeld, ik moet zorgen dat we de beste krijgen." Daarom ging Van Breukelen de afgelopen dagen langs bij meerdere belanghebbende partijen (de huidige interim-bondscoaches Fred Grim en Frans Hoek, de technisch directeuren van Ajax, PSV, Feyenoord en AZ en ervaren internationals Arjen Robben, Wesley Sneijder en Kevin Strootman) om hun mening te horen.

Van Breukelen wilde verder niet al teveel ingaan op de namen die rondzingen. Zo zijn het duo Ruud Gullit/Henk ten Cate en de Duitser Roger Schmidt de trainers die het meest genoemd worden, al stelt Bild dinsdag dat laatstgenoemde niet geïnteresseerd is in het bondscoachschap. "Ik heb sinds het vertrek van Danny Blind zoveel namen en combinaties gehoord, dat ik er maar niet op inga. Alles wat ik zeg, is te veel. We zijn druk bezig, dat is het." Als Nederland op 31 mei tegen Marokko voor een vriendschappelijke oefenpot aantreedt, wil de KNVB een vervanger hebben.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner