18.04.2017 23:46

Shakespeare trots op prestatie Leicester City

Het eerste optreden van Leicester City ooit in de Champions League smaakt naar meer. De ploeg bleef thuis het gehele toernooi ongeslagen, maar zag dinsdagavond het avontuur stranden in de kwartfinales.

"De hele club, van de spelers tot de fans en de eigenaren, kunnen heel trots zijn op wat de ploeg dit seizoen heeft bereikt", sprak coach Craig Shakespeare dinsdagavond gloedvol na de uitschakeling door Atlético Madrid in de kwartfinales. "Ik heb mijn ploeg direct na afloop verteld dat ze meer van dit soort ervaringen moeten willen hebben. En daar was iedereen het over eens, dat willen ze maar al te graag."

Leicester bleef op eigen veld in de return tegen Atlético steken op 1-1. Dat was na de nederlaag van 1-0 vorige week in Spanje niet voldoende voor een sensationele plaats bij de laatste vier. "Het is geen schande om door een tegenstander van dit kaliber te worden uitgeschakeld", benadrukte Shakespeare. "We hebben echt alles gegeven. Na de gelijkmaker van Jamie Vardy hadden we even de wind mee. Maar helaas bleven meer treffers uit. Het mocht kennelijk niet zo zijn."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner