19.04.2017 07:05

Ancelotti: "Zulke fouten zijn onaanvaardbaar"

Trainer Carlo Ancelotti van Bayern München haalde dinsdagavond in Spanje na de uitschakeling door Real Madrid (4-2 na verlenging) flink uit naar de Hongaarse arbitrage. "Een fout kan soms gebeuren in het voetbal, maar zo'n serie missers is onaanvaardbaar", foeterde de Italiaanse coach, die in 2014 met Real Madrid nog de Champions League won.

"Deze scheidsrechter had wel wat hulp van een videoarbiter kunnen gebruiken", vervolgde Ancelotti. "Hoe is het mogelijk dat zulke flaters een kwartfinale in de Champions League kunnen beslissen?", pleit ook de manager van Bayern München voor hulpmiddelen voor scheidsrechters.

Arbiter Viktor Kassai en zijn team zagen onder meer in de verlenging bij twee treffers van Cristiano Ronaldo een buitenspelsituatie van de Portugese sterspeler over het hoofd. Ook was de tweede gele kaart voor de Chileen Arturo Vidal in de slotfase van de reguliere speeltijd twijfelachtig. Bij Real Madrid daarentegen mocht Casemiro blijven staan ondanks enkele overtredingen waarvoor de Braziliaan een tweede gele kaart verdiende.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner