19.04.2017 09:18

Zidane gelukkig: "Ronaldo was het verschil"

Real Madrid en Bayern München maakten er dinsdagavond een spektakelstuk van, waarin de Madrilenen aan het langste eind trokken: 4-2. Alle goals in het tweeluik (1-2 in München) werden gemaakt door Cristiano Ronaldo.

Na zijn eerdere twee goals in München, besliste Ronaldo ook de return. Met een hattrick hielp hij zijn ploeg op weg naar de halve finales. "Ronaldo maakt het verschil. Vijf goals in deze twee duels; hij staat er op de belangrijkste momenten. Hij is uniek. Als ik hem moet beschrijven, past hij in geen enkele categorie. Hij is een ongelooflijke en geweldige speler", zegt trainer Zinédine Zidane over zijn sterspeler.

Real Madrid had wel een verlenging nodig om de Duitsers van zich af te schudden. Robert Lewandowski, Ronaldo en een eigen doelpunt van Sergio Ramos zorgden ervoor dat de stand gelijk was getrokken over twee duels: 1-2. In de verlenging nam De Koninklijke vervolgens afstand van een tiental spelers van Bayern München. De rode kaart voor Arturo Vidal en twee beslissende doelpunten waren echter meer dan discutabel.

"Het werk van een scheidsrechter is altijd zeer lastig en ik wil daar niet bij betrokken zijn. Er is mij verteld dat het tweede doelpunt buitenspel was. Zo is voetbal en ik denk dat de zes doelpunten die wij hebben gemaakt belangrijker zijn de rode kaart of het moeten afkeuren van een goal. Wij verdienden het om door te gaan. Voor mij bestaat geluk niet in het voetbal, we wonnen beide wedstrijden en gaan door naar de halve finales."

Real Madrid strijdt nog op twee fronten. Naast de Champions League maakt de ploeg ook een goede kans op de titel in Spanje. Real is koploper op drie punten gevolgd door FC Barcelona, maar dat kan oplopen naar zes punten door een inhaalwedstrijd. Zondagavond staat El Clásico op het programma in Madrid, een cruciale wedstrijd in de titelstrijd. "We zijn in goede vorm, maar hebben 120 minuten in de benen. Sommige spelers zaten er op het einde doorheen. We hebben nog vijf dagen om de herstellen en te rusten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner