19.04.2017 12:05

Financiële promotie voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk begint de zaken financieel weer op orde te krijgen. De club liet woensdag weten dat het volgens de KNVB niet langer in de gevarenzone zit, maar is gepromoveerd van categorie 1 naar categorie 2. In de praktijk betekent dit dat de Waalwijkse club uit de Jupiler League niet langer onder curatele staat van de voetbalbond.

Sinds 2014 heeft RKC in de slechtste categorie gezeten. De club moest dit jaar de zaken op orde krijgen, anders zou de licentie voor het spelen van betaald voetbal in gevaar komen. En met succes. RKC heeft orde op zaken gesteld en is door de KNVB een categorie hoger ingedeeld. "Hoewel we achter de schermen al geruime tijd wisten dat dit moment er aan zat te komen, is het erg fijn dat we nu ook de definitieve bevestiging hebben gekregen", zegt algemeen directeur Remco Oversier.

"We hebben de afgelopen jaren met alle stakeholders rondom de club keihard geknokt om dit voor elkaar te krijgen. Ook op dit front kunnen we ons nu volop gaan richten op de toekomst en verder bouwen aan alle facetten binnen de club, om zo volgend seizoen weer verder te groeien."

Ondanks dat RKC te kampen had met strenge controles, draait het toch een aardig seizoen in de Jupiler League. De club staat stevig in de middenmoot, op de elfde plaats. Maandagmiddag werd een punt gepakt tegen Almere City (1-1), dankzij een hilarische blunder van de doelman van Almere.

ANP/Voetbal.com

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner