19.04.2017 14:16

De Jong tegen Almere City nog zonder Driver

Andrew Driver controleert de bal tijdens het competitieduel Jong FC Utrecht - De Graafschap (30-01-2017).
Andrew Driver controleert de bal tijdens het competitieduel Jong FC Utrecht - De Graafschap (30-01-2017).

De Graafschap-trainer Henk de Jong kan vrijdagavond geen beroep doen op steunpilaar Andrew Driver. De Schot liep onlangs een spierblessure op en is nog niet fit genoeg voor het belangrijke duel met Almere City FC.

De Superboeren hopen vrijdag periodekampioen te worden en zo alsnog de play-offs om promotie/degradatie te mogen spelen, maar De Graafschap zal het opnieuw moeten doen zonder Driver. De Schot liep vorige week vrijdag tijdens het competitieduel met FC Volendam (2-2) een spierblessure op en moest daarom maandagmiddag de wedstrijd tegen MVV Maastricht (2-0 overwinning) aan zich voorbij laten gaan.

Ook de wedstrijd tegen Almere City komt te vroeg voor de middenvelder, die in het 5-3-2 systeem van De Jong als linkervleugelverdediger fungeert. "Ik had Andrew er graag bij gehad tegen Almere, maar het is niet verstandig", zei de oefenmeester van De Graafschap in gesprek met De Gelderlander. De huidige nummer dertien van de Jupiler League moet overigens wel hopen op een misstap van SC Cambuur. De Graafschap heeft in de vierde periode evenveel punten als SC Cambuur, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Friezen.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner