19.04.2017 16:05

Doelman Padt gaat strijden voor Koningsdag

FC Groningen-doelman Sergio Padt baalt na afloop van het competitieduel ADO Den Haag - FC Groningen (08-04-2017).
FC Groningen-doelman Sergio Padt baalt na afloop van het competitieduel ADO Den Haag - FC Groningen (08-04-2017).

Sergio Padt gaat er alles aan doen om op Koningsdag niet te hoeven trainen. Na de nederlaag tegen ADO Den Haag (4-3) moest de selectie van FC Groningen een vrije dag inleveren, waardoor er een training op Koningsdag op het programma stond.

Afgelopen weekend wist FC Groningen het goed te maken door met 5-1 te winnen van PEC Zwolle. De Groningers kregen daarom hun vrije dag terug. "Ja, de trainer heeft het goedgemaakt. We mochten nu een vrije dag uitkiezen. Ik had al stiekem gezien dat er op Koningsdag een training stond gepland, die zijn we nu lekker vrij", aldus Padt. 

Aankomend weekend staat overigens eerst nog het competitieduel met Go Ahead Eagles op het programma. "Nu moeten we er wel voor zorgen dat we na het duel met Go Ahead Eagles niet weer een vrije dag moeten inleveren", vervolgt de goalie tegenover Voetbal International. FC Groningen maakt ook nog kans om play-offs voor Europees voetbal, maar daar denkt Padt voorlopig niet aan. "We zijn te goed om tegen degradatie te spelen, maar we moeten ook eerlijk zijn. Met dit puntenaantal hadden we vorig seizoen de play-offs niet gehaald."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner