19.04.2017 19:30

Ajax houdt rekening met een getergd Schalke

Voor het eerst in twintig jaar kan Ajax donderdag doordringen tot de halve finales van een Europees bekertoernooi. Hoewel het resultaat van de eerste kwartfinale (2-0) meestal volstaat voor een plaats bij de laatste vier hebben Peter Bosz en zijn spelers het gevoel dat de tweestrijd met Schalke 04 nog lang niet beslist is.

"Schalke zal het laten stormen", voorspelde de trainer van Ajax. "Ze zullen getergd zijn en ons meteen onder de voet proberen te lopen. We hebben ze vorige week ondersteboven gespeeld maar helaas ook in leven gehouden. We zullen vol aan de bak moeten.''

Amin Younes en Heiko Westermann, de twee Duitsers van Ajax, hebben hun ploeggenoten ook al gewaarschuwd voor de twee gezichten die Schalke in een wisselvallig seizoen blijft tonen. Slechts vijf dagen voor de kansloze nederlaag in Amsterdam verpulverde de volksclub VfL Wolfsburg (4-1). In de beslissende achtste finale van de Europa League tegen Borussia Mönchengladbach maakte de formatie uit Gelsenkirchen in één helft een achterstand van twee doelpunten ongedaan (2-2).

Twee treffers
Schalke 04 heeft tegen Ajax negentig minuten de tijd voor twee treffers en kan dan vervolgens met een psychologisch voordeel aan de verlenging of eventueel strafschoppenserie beginnen. Aan de andere kant dwingt een snel doelpunt van de nummer twee van de eredivisie de thuisploeg uit Gelsenkirchen tot een inhaalrace van maar liefst vier doelpunten.

Niet zozeer met de uitslag maar nog veel meer met het vertoonde spel, oogstte Ajax vorige week lof in binnen - en buitenland. Nog zo´n galavoorstelling in Gelsenkirchen en Bosz is de eerste trainer sinds Louis van Gaal die Ajax naar een halve Europese finale leidt. "Ik wil daar niet eens aan denken", zei de opvolger van Frank de Boer. "Laten we niet op de zaken vooruit lopen. Schalke 04 verdient alle concentratie."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner