19.04.2017 22:38

Barcelona kan trucje niet herhalen tegen Juve

Juventus heeft ten koste van FC Barcelona de halve finale van de Champions League bereikt. De Italianen hielden eenvoudig stand na de 3-0 in de heenwedstrijd. In Camp Nou werd het 0-0.

De thuisploeg had het Catalaanse publiek dit seizoen al op de nodige doelpunten getrakteerd in de Champions League. Celtic (7-0), Manchester City (4-0), Borussia Mönchengladbach (4-0) en Paris Saint-Germain (6-1) werden met een dikke nederlaag naar huis gestuurd. Na de 3-0 nederlaag in Turijn was dat tegen Juventus ook het devies, maar de muur bestaande uit onder meer Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini bleek niet te slechten.

Na het kunststukje tegen PSG hoopten de massaal aanwezige supporters van FC Barcelona op een nieuwe stunt. In de rust leek die hoop echter al verdwenen. De ploeg van trainer Luis Enrique was weliswaar de beter partij, maar wist weinig kansen te creëren tegen de Turijnse muur. Lionel Messi was wel twee keer dicht bij een treffer. Eerst schoof hij de bal net naast en even later dwong hij Buffon tot een redding op een van richting veranderd schot.

In de tweede helft liet Juventus de thuisploeg opnieuw de aanval zoeken. Dat leverde opnieuw gevaar op via de ongelukkig spelende Messi. Hij schoot opnieuw net naast. Ook Neymar probeerde het wel, maar de Braziliaan speelde eveneens niet zijn beste wedstrijd. Aan de overkant counterde Juve er lustig op los. Juan Cuadrado had het duel tot twee keer toe kunnen beslissen, maar hij faalde. Vervolgens vond Juventus het aanvallend welletjes en hield het de rijen gesloten.

Door de overwinning plaatst Juventus zich voor de halve finales van de Champions League. Daar komt de ploeg uit Turijn Real Madrid, AS Monaco of Atlético Madrid tegen. De loting volgt aanstaande vrijdag.

Door: Bob van Dijk