19.04.2017 22:40

Monaco blijft onverslaanbaar op eigen bodem

AS Monaco maakt korte metten met Borussia Dortmund en komt snel op 2-0. Niet Kylian Mbappé, maar een andere topspits van de Fransen scoort: Radamel Falcao. (19-04-2017)
AS Monaco maakt korte metten met Borussia Dortmund en komt snel op 2-0. Niet Kylian Mbappé, maar een andere topspits van de Fransen scoort: Radamel Falcao. (19-04-2017)

AS Monaco heeft ook de tweede ontmoeting met Borussia Dortmund in de kwartfinale van de Champions League gewonnen. In stadion Louis II werd het 3-1 voor de thuisploeg. Daarmee blijft AS Monaco in de Champions League onverslaanbaar op eigen bodem en is Borussia Dortmund uitgeschakeld in Europa.

Dat het lastig zou gaan worden voor Borussia Dortmund was van tevoren al duidelijk. AS Monaco verloor dit seizoen nog niet in eigen huis in Europa. Ploegen als CSKA Moskou, Tottenham Hotspur en Manchester City werden in Louis II aan de zegekar gebonden. Slechts één ploeg wist hier een puntje mee te nemen. In de eerste thuiswedstrijd in de Champions League speelde Monaco met 1-1 gelijk tegen Bayer Leverkusen.

In de voorronde van de Champions League wist Monaco thuis ook alles te winnen. Toen werd er gewonnen van Fenerbahçe en Villarreal CF. Ook buiten de Champions League is het trackrecord op eigen bodem indrukwekkend. Over het hele seizoen gezien werd er maar één keer verloren. Dat was op 18 december 2016 tegen Olympique Lyon. Toen werd het 1-3 voor de huidige nummer vier van de Franse competitie. 

Woendagavond had Borussia Dortmund ook geen schijn van kans. Kyllian Mbappé onderstreepte nogmaals zijn goede vorm door al vroeg in de wedstrijd te scoren. Hij maakte zijn vijfde goal in vier knock-outwedstrijden. Radamel Falcao verdubbelde in de eerste helft de score, door van dichtbij in te koppen op aangeven van Thomas Lemar. Direct na rust deed Marco Reus nog wat terug, waardoor de hoop terug kwam bij de Duitsers. Invaller Valère Germain maakte die hoop ongedaan door tien minuten voor tijd de 3-1 tegen de touwen te schieten. 

Door: Thomas Mulder

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner