19.04.2017 20:37

RKC gaat ondanks vreemde situatie voor zege

RiKCy, de mascotte van RKC Waalwijk. (31-03-2017)
RiKCy, de mascotte van RKC Waalwijk. (31-03-2017)

De meeste tickets voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie zijn inmiddels vergeven, maar een aantal teams in de Jupiler League strijdt nog voor een plekje in de nacompetitie. Eén van deze teams is RKC Waalwijk, dat zich in een bizarre situatie bevindt. De Waalwijkers zijn aankomende vrijdag misschien wel meer gebaat bij een nederlaag dan een zege.

Het is voor RKC Waalwijk gunstig als niet De Graafschap, maar SC Cambuur vrijdag de periodetitel wint. Als de Leeuwarders de periodetitel winnen, dan plaatst ook de nummer tien op de ranglijst zich voor de play-offs. RKC Waalwijk staat op dit moment elfde en heeft een achterstand van slechts één punt op nummers negen en tien FC Emmen en FC Eindhoven. Wint De Graafschap de periodetitel, dan zal RKC Waalwijk bij de eerste negen moeten eindigen.

Het stomme toeval is dat RKC Waalwijk vrijdagavond op bezoek gaat bij SC Cambuur. De club uit Leeuwarden staat in de vierde periode in punten gelijk staat met De Graafschap, maar heeft wel een veel beter doelsaldo. Verliest RKC Waalwijk vrijdag, dan wint SC Cambuur de periodetitel. "Het is een krankzinnige situatie", zegt algemeen directeur Remco Oversier tegenover Voetbal International. "Er is intern wel over gesproken. Het gaat bijna nergens anders meer over hier, maar wij gaan voor de overwinning vrijdag."

"Als wij drie wedstrijden winnen zijn we vrijwel zeker van de nacompetitie. Bovendien moet De Graafschap naar Almere, dat nog speelt om de eerste ronde van de play-offs over te slaan. Die zullen er tweehonderd procent voor gaan", vervolgt de RKC-directeur. "Bovendien zijn wij het naar onze supporters en het Nederlandse voetbal verplicht alles te geven. Waar de hele situatie me aan deed denken? Een zekere man van de KNVB die zei: 'Vanaf dit moment moeten we alles winnen'. Dat geldt ook voor RKC."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner