20.04.2017 09:33

Dani Alves: "Het is onderdeel van het vak"

Dani Alves (l.) troost Neymar (r.) na afloop van het Champions League-duel FC Barcelona - Juventus (19-04-2017).
Dani Alves (l.) troost Neymar (r.) na afloop van het Champions League-duel FC Barcelona - Juventus (19-04-2017).

Dani Alves had woensdagavond liever niet tegenover zijn oude club FC Barcelona gestaan, maar de Braziliaanse verdediger van Juventus begrijpt dat het onderdeel van zijn vak is. Juventus wist ten koste van FC Barcelona de halve finale van de Champions League te bereiken.

Dani Alves stond jarenlang onder contract bij FC Barcelona, maar vertrok afgelopen zomer naar Juventus. "Het was zwaar, maar ik ben gelukkig voor de club en mijn teamgenoten", zei de Braziliaan na afloop tegenover de Spaanse media. "Deze avond gaf mij een bitterzoet gevoel. Terugkomen in Camp Nou zorgt voor zoveel mooie herinneringen. Het is vreemd om al je vrienden terug te zien in zo'n vreemde setting. Ja, het deed pijn om tegen Barcelona te spelen, maar het is onderdeel van het vak."

Na afloop hield Dani Alves zich vooral bezig met het troosten van FC Barcelona-aanvaller Neymar. "Wat ik tegen Neymar heb gezegd? Dat dit voetbal is. Nog voor het tweeluik had ik hem al verteld dat ik liever niet tegen Barcelona wilde spelen. We hebben samen zoveel meegemaakt. Eenmaal op het veld moet je echter je gevoelens weglaten. Iedereen verdedigt de kleuren van zijn club. Neymar hoeft niet verdrietig te zijn: het is maar een nederlaag. Barcelona moet door."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner