20.04.2017 10:30

Chinees Zhang krijgt kans tegen Feyenoord

Yuning Zhang start op de bank tijdens het competitieduel Vitesse - sc Heerenveen (08-04-2017).
Yuning Zhang start op de bank tijdens het competitieduel Vitesse - sc Heerenveen (08-04-2017).

Yuning Zhang krijgt zondagmiddag de kans om zich te bewijzen bij Vitesse. Henk Fraser, trainer van Vitesse, geeft de Chinese aanvaller een basisplaats tijdens het competitieduel met Feyenoord.

Vitesse, dat op 30 april de bekerfinale speelt in De Kuip tegen AZ Alkmaar, kan tegen Feyenoord geen beroep doen op clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel. De spits is na zijn gele kaart tegen SBV Excelsior (1-0 nederlaag) geschorst. "In Zhang hebben wij een uitstekende vervanger, als hij dat wil", vertelt Fraser aan het Algemeen Dagblad. "Yuning moet dat deze week onderstrepen. Hij moet zijn grenzen verkennen. Dat is hij naar zijn ploeggenoten verplicht."

De Chinees kwam dit seizoen tot vijftien competitiewedstrijden in het shirt van Vitesse, daarin wist hij één keer te scoren. "Zhang is nu de logische eerste keuze als spits", vervolgt de coach van Vitesse. "Ik kan natuurlijk heus ook wel het hele systeem overhoop gooien. Maar dat is met het oog op de bekerfinale niet verstandig. Daarbij is Zhang niet voor niets de tweede spits bij Vitesse."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner