20.04.2017 12:02

Klaassen maakt zich niet druk om spitspositie

Davy Klaassen heeft geen voorkeur als het gaat om wie er donderdagavond bij Ajax in de spits moet staan. Bertrand Traoré heeft het goed gedaan bij afwezigheid van Kasper Dolberg, maar ook laatstgenoemde is inmiddels weer fit.

"Het maakt mij echt niet uit", vertelt de aanvoerder van Ajax tegenover het Algemeen Dagblad. "Het mooie is dat je ze allebei zonder problemen op kunt stellen. Afgelopen weekend tegen Heerenveen kreeg Bertje (Traoré, red.) rust en doet Kasper wat hij moet doen. Ze kunnen allebei zo geweldig kort wegdraaien bij hun tegenstander en zodoende altijd iets creëren. Heerlijk om dat soort gasten in je elftal te hebben."

Klaassen weet dat Ajax donderdagavond aan de bak moet. De Amsterdammers moeten in de kwartfinale van de Europa League een 2-0 voorsprong verdedigen. "Weer volle bak druk zetten zoals we dat thuis tegen hen ook gedaan hebben. Je bent misschien geneigd om achteruit te lopen omdat we met een voorsprong beginnen. Maar dat moeten we juist niet doen. De aanvallende manier van spelen heeft ons de laatste weken veel gebracht. Dat moeten we weer opbrengen. Dan geloof ik heilig in een goed resultaat", aldus Klaassen.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner