20.04.2017 12:23

Geen salaris voor Redknapp bij degradatie

Harry Redknapp wordt gepresenteerd als nieuwe trainer van Birmingham City (19-04-2017).
Harry Redknapp wordt gepresenteerd als nieuwe trainer van Birmingham City (19-04-2017).

Harry Redknapp ziet af van zijn salaris als hij Birmingham City niet weet te behouden voor de Championship (tweede niveau in Engeland). De oefenmeester werd dinsdag aangesteld als de nieuwe trainer van The Blues.

Redknapp is bij Birmingham City, dat momenteel drie punten boven de degradatiestreep staat, de opvolger van de Italiaan Gianfranco Zola. "Als het me niet lukt, hoeven ze mij niet te betalen. Dan interesseert het geld me niet", vertelt de manager aan de BBC. "Er is wel een bonus afgesproken. Geen grote hoor, maar ik heb gezegd: als ik jullie niet red, dan hoeven jullie mij niet te betalen."

Eenzelfde regeling had de coach afgesproken met Derby County. "Toen ik eind vorig seizoen bij Derby County als adviseur aan de slag ging, heb ik ook zo gewerkt", aldus Redknapp, die met Birmingham City nog Aston Villa, Huddersfield Town en Bristol City treft. 

De Nederlander Maikel Kieftenbeld speelde dit seizoen 36 competitiewedstrijden in het shirt van Birmingham City, daarin wist de oud-speler van onder meer FC Groningen één keer te scoren.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner