20.04.2017 13:51

Catalanen enigen met kritiek op Björn Kuipers

Op de Catalanen na, is de internationale pers lovend over het optreden van scheidsrechter Björn Kuipers. Waar het optreden van de scheidsrechter Viktor Kassai een dag eerder merkwaardig was, deed Kuipers het stukken beter.

Een paar weken eerder werd FC Barcelona flink in het zadel geholpen toen de Catalanen een 4-0 verlies in de uitpartij tegen Paris Saint-Germain moesten wegwerken. Met een dubieus penaltymoment dat FC Barcelona kreeg, werd de hoop in leven gehouden. Het doelpunt van Sergi Roberto, in de laatste seconden, zorgde er uiteindelijk voor dat de Spanjaarden doorgingen naar de kwartfinale.

Het werk van de arbiters in de wedstrijd van woensdagavond tussen FC Barcelona en Juventus wordt echter minder bekritiseerd. Het vele doorspelen waar Kuipers voor pleit, zorgde voor een felle wedstrijd waaruit Juventus hun voordeel uit heeft kunnen halen. Onder anderen oud-voetballer Ian Wright liet op twitter weten fan te zijn van het optreden van de arbiter. 

Niet iedereen was tevreden met het optreden van Björn Kuipers. De krant El Mundo Deportivo schrijft bijvoorbeeld: Hij kwam naar Camp Nou met de reputatie dat hij veel door laat spelen. Die vrees werd bevestigd. Hoewel hij geen directe invloed had op de uitslag (0-0), legde hij de lat wel erg hoog en stond hij het contactvoetbal van de Oude Dame toe, wat het spel van FC Barcelona belemmerde. Een duidelijke overtreding van Sami Khedira op Sergio Busquets in de derde minuut liet Kuipers gaan. Het was een voorbode van wat Barça te wachten stond."

Hierin geeft de krant uit Barcelona aan dat het door laten spelen indirect Juventus hielp een zichzelf te plaatsen voor de halve finales van de Champions League. 
 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner