20.04.2017 19:51

Ajax met De Ligt op weg naar de halve finale

Matthijs de Ligt is donderdagavond opnieuw de vervanger van Daley Sinkgraven. De Ligt was afgelopen weekend tegen sc Heerenveen ook al de vervanger van de back. Nick Viergever speelt donderdagavond zijn driehonderdste wedstrijd in het betaalde voetbal.

Peter Bosz heeft zijn opstelling op enkele plekken gewijzigd ten opzichte van de eerste ontmoeting met Schalke 04. Sinkgraven is geblesseerd en zijn positie op linksback zal worden overgenomen door Viergever. Daardoor komt er een plaats vrij in het centrum en die plek wordt ingenomen door De Ligt. Lasse Schöne is weer terug van een schorsing en neemt de plaats van Donny van de Beek in. Voorin het trio Bertrand Traoré, Justin Kluivert en Amin Younes. Laatstgenoemde speelde voor Ajax de meeste minuten in de Europa League, hij begon elke wedstrijd van Ajax in de basis.

Bij Schalke 04 zijn er drie wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling. Dennis Aogo wordt donderdagavond vervangen door Sascha Riether. Verder keren Thilo Kehrer en Alessandro Schöpf ook niet terug in de basis. Zij worden vervangen door Benjamin Stambouli en . Klaas-Jan Huntelaar zit vanavond op de bank. Dat geldt overigens niet voor Yevhen Konoplyanka, hij ontbreekt donderdagavond.   

Het duel tussen Schalke 04 en Ajax is hier live te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner