20.04.2017 23:41

Manchester United voegt zich bij laatste vier

Manchester United heeft voor het eerst in het bestaan van de club de halve finale van de Europa League bereikt. De ploeg van coach José Mourinho won donderdag in het eigen Old Trafford na verlenging met 2-1 van Anderlecht. De eerste wedstrijd bij de Belgen was in 1-1 geëindigd.

De thuisploeg, waar Daley Blind al na 22 minuten inviel, kwam vroeg op voorsprong via Henrikh Mkhitaryan. De Armeniër kreeg in tweede instantie de bal van Marcus Rashford toegespeeld en klopte doelman Rubén Martínez met een goed geplaatst schot. Anderlecht kwam na een half uur echter langszij door de Algerijn Sofiane Hanni. Die schoot raak in de rebound.

Nadat er in de tweede helft niet meer werd gescoord, was een verlenging noodzakelijk. Daarin hield Anderlecht United lang tegen, maar in de 107e minuut viel het doelpunt alsnog. Marouane Fellaini legde de bal terug na een lange pass van Blind. Rashford liet de doelman van de Belgen vervolgens kansloos.