20.04.2017 23:59

Beşiktaş uit de EL na penalty's tegen Lyon

Olympique Lyon heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De Franse club won donderdag van Beşiktaş na strafschoppen (7-6), nadat de wedstrijd in reguliere speeltijd in 2-1 was geëindigd. Het eerste duel in Frankrijk had Lyon met dezelfde cijfers gewonnen.

De Turkse club kwam na een klein half uur in eigen huis op voorsprong door een schot van de Braziliaan Anderson Talisca. Lyon knokte zich terug via Alexandre Lacazette. Hij verraste doelman Fabricio van Beşiktaş met een lobje. Talisca maakte na rust snel de 2-1 en trok de stand helemaal gelijk.

Na verlenging waren strafschoppen noodzakelijk. Daarin schoot Ryan Babel voor Beşiktaş de eerste penalty binnen. Na twaalf perfect ingeschoten strafschoppen hield doelman Anthony Lopes van Lyon het schot van Duško Tošić tegen. Christophe Jallet schoot voor de Fransen echter torenhoog over. Lopes stopte vervolgens de inzet van Matej Mitrović, waarna Maxime Gonalons Lyon alsnog naar de halve finale schoot.