21.04.2017 09:07

Schalke 04 treurt na: "Het is niet altijd eerlijk"

Bij Ajax was de euforie overweldigend nadat het ten koste van Schalke 04 na verlengen de halve finale van de Europa League bereikte. Zo euforisch als de stemming was in het Amsterdamse kamp, zo pijnlijk was de klap voor de Duitsers.

Schalke-aanvoerder Benedikt Höwedes kon amper geloven dat zijn ploeg na honderdtwintig minuten met lege handen stond. "De voetbalgod is niet altijd eerlijk. Heel lang was dit een geweldige Europese avond en dan maakt Ajax een doelpunt uit iets wat geen kans is", liet de centrale verdediger weten in gesprek met Kicker.

Ook zijn trainer Markus Weinzierl zat na het duel vol ongeloof. "Dat we vandaag verloren hebben, is uiterst bitter en zeer ongelukkig." Toch meent de oefenmeester dat zijn ploeg met opgeheven hoofd het toernooi kan verlaten. "We verdienden het om de halve finale te halen. Voor het spel kan ik de jongens enkel een groot compliment geven."

Het kantelpunt in de wedstrijd was de 3-1 van Nick Viergever, die redelijk uit het niets viel. De Ajacied blokte een schot van Matija Nastasić en via het been van Viergever belandde de bal tegen de touwen achter Ralf Fährmann. Weinzierl vond het echt niet nodig om Nastasić de schuld te geven. "We waren op weg naar de zege en hadden beter moeten verdedigen, maar dat zeg ik niet alleen tegen Matija."

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner