21.04.2017 10:00

De 5 grootste zeges van Feyenoord bij Vitesse

Elke vrijdagochtend om 10.00 uur presenteren wij de rubriek 'De 5'. Je kunt opvallende feiten verwachten, mooie stadions, lastige tegenstanders en/of lachwekkende momenten. Deze week de laatste vijf grootste overwinningen van Feyenoord in Arnhem.

1: Vitesse - Feyenoord > > 0-4 (11/12)
In november van 2011 bezocht Feyenoord als nummer acht van de competitie Vitesse, dat zich op een vierde plek terugvond op de ranglijst. Desondanks waren de Rotterdammers veel te sterk voor de ploeg van John van den Brom. Onder leiding van Ronald Koeman en een ontketende John Guidetti liep Feyenoord uit naar een grote uitzege: 0-4. Ook Sekou Cissé en Jordy Clasie kwamen op het scorebord.

2: Vitesse - Feyenoord > > 0-3 (94/95)
Midden jaren negentig had Vitesse een behoorlijk sterke ploeg, met onder meer Roy Makaay, Phillip Cocu, Edward Sturing en Raimond van der Gouw. Toch konden de Arnhemmers Feyenoord niet stoppen. Na ruim een kwartier spelen zette Orlando Trustfull de bezoekers op 0-1, waarna cultheld Mike Obiku voor rust de score verdubbelde. Na de onderbreking was het diezelfde Obiku die de eindstand bepaalde.

3: Vitesse - Feyenoord > > 1-3 (79/80)
Op 28 oktober 1979 lukte het Feyenoord om voor de eerste keer driemaal te scoren in stadion Nieuw Monnikenhuize, het oude onderkomen van Vitesse. Wim Jansen en Jan Peters scoorden voor rust, waarna Pétur Pétursson na de theepauze de derde maakte voor De Stadionclub. Drie doelpunten maken lukte begin deze eeuw nogmaals, maar dat leverde desondanks geen winst op. Ondanks treffers van Patrick Paauwe, Bert Konterman en Jon Dahl Tomasson eindigde dat duel in 3-3.  

4: Vitesse - Feyenoord > > 0-2 (15/16)
Vorig seizoen, aan het einde van de competitie, boekte Feyenoord een zeer knappe overwinning in Arnhem. Hoewel het kampioenschap ver verwijderd was, waren de Rotterdammers nog in een hevige strijd verwikkeld om de derde plaats, evenals Vitesse. Door de 0-2 zege, die tot stand kwam na treffers van Michiel Kramer en Bilal Başaçıkoğlu, zette de ploeg van Giovanni van Bronckhorst Vitesse op zes punten achterstand, in plaats van op gelijke hoogte.

5: Vitesse - Feyenoord > > 0-2 (95/96)
Eveneens 0-2 werd het ruim twintig jaar geleden. Met onder anderen Henrik Larsson, George Boateng en Ulrich van Gobbel brak er in die periode een nieuwe lichting van Feyenoord door. De doelpuntenmakers tijdens dat duel waren twee opmerkelijke. Zo scoorde Ronald Koeman, later oefenmeester van de Rotterdammers, de openingstreffer. Het tweede doelpunt kwam op naam van Peter Bosz, die momenteel uitgerekend bij Ajax aan het roer staat.

De laatste 5
Laatste voorsprongen van 2 goals van Ajax in Europa
Beste presterende clubs na midweekse ronde
Laatste Feyenoord-zeges in Amsterdam
Opvallende affiches bij Oranje vs. Bulgarije
Laatste Nederlandse kwartfinalisten in Europa

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner