23.04.2017 11:50

Update: Barcelona bevestigt absentie Neymar

Het beroep waarmee FC Barcelona de schorsing van Neymar aanvocht, heeft geen resultaat opgeleverd. De Spaanse voetbalbond oordeelde donderdagavond laat dat de Braziliaanse aanvaller geschorst blijft en dus zondag niet kan meespelen in de 'Clásico' tegen Real Madrid.

De Catalaanse club kondigde vrijdag aan naar de hoogste instantie in Spanje, het Sportgerecht, te stappen om Neymar alsnog te kunnen opstellen. Neymar werd op 8 april in de door Barcelona met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Málaga met rood (twee keer geel) van het veld gestuurd. De rode kaart betekende een automatische schorsing van één duel.

De Spaanse bond besloot daar twee wedstrijden aan toe te voegen, omdat Neymar bij het verlaten van het veld cynisch applaudisseerde richting de vierde official. Hij zat inmiddels één duel schorsing uit. Het duel van zondag in Madrid kan beslissend zijn voor de titel: Real heeft drie punten voorsprong en een duel minder gespeeld.

Update 23-04-2017, 11:50

De Spaanse kraker tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt definitief zonder Neymar gespeeld. De Catalanen gingen bij sporttribunaal TAD in beroep tegen de schorsing die de aanvaller kreeg naar aanleiding van een rode kaart tegen Málaga, maar zonder succes. Vanwege de afwezigheid van twee leden heeft TAD geen oordeel kunnen vellen. 

Omdat het onzeker is of Neymar in actie mag komen, neemt FC Barcelona geen enkel risico. De Braziliaan is niet opgenomen in de wedstrijdselectie. "Helaas is het TAD er niet in geslaagd een oordeel te vellen, we richten ons nu op het sportieve aspect", luidt het statement van FC Barcelona.

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner