21.04.2017 10:38

Engelsman Ehiogu overleden na hartstilstand

De 44-jarige Ugo Ehiogu is vrijdagochtend als gevolg van een hartaanval overleden. Het voorval gebeurde donderdag op het trainingsveld en de trainer van de Onder 23 ploeg van Tottenham Hotspur kwam die klap niet meer te boven.

De Spurs meldde donderdag dat Ehiogu donderdag naar een dichtbij gelegen ziekenhuis is gereden. Vrijdag maakte de club bekend dat de oud-speler het niet heeft gered. "Woorden kunnen de schok en het verdriet dat we voelen bij de club niet beschrijven. De enorme leegte die Ugo achterlaat is onmogelijk op te vullen. We willen ons oprechte medeleven betuigen aan zijn vrouw en familie", stelt hoofd jeugdopleiding John McDermott in een statement.

Bij Aston Villa groeide de oud-international van Engeland uit tot een grote waarde. Bij die club stond hij tussen 1991 en 2001 maar liefst tien seizoenen onder contract. Vervolgens verkaste hij naar Middlesbrough, waar hij nog zes seizoenen speelde. In totaal speelde de mandekker 363 duels in de Premier League. In 2001 speelde hij twee interlands, onder andere tegen Oranje, en scoorde hij eenmaal.

 

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner