21.04.2017 14:03

Halve finale Ajax een dag naar voren gehaald

De wedstrijd van Ajax in de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon is verplaatst. Vanwege de dag van nationale herdenking op vier mei wilt burgemeester Eberhard van der Laan geen wedstrijd op die dag.

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Schalke 04 had burgemeester Van der Laan al aangegeven dat vier mei geen dag zou zijn om een voetbalwedstrijd te laten spelen in de stad. Na de loting van Ajax tegen Olympique Lyon bleek dat de UEFA Amsterdam wel als gastheer voor de eerste halve finale aanwees. Na enig overleg is de wedstrijd naar een dag eerder verplaatst. De halve finale tussen Ajax en Olympique Lyon zal nu om 18:45 op drie mei gespeeld worden.

Goede herinneringen heeft Ajax aan tegenstander Olympique Lyon niet. In het jaar 2011 leek plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League zeker tenzij de ploeg uit Frankrijk met grote cijfers wist te winnen van Dinamo Zagreb. Het onwaarschijnlijke gebeurde en sindsdien staan er grote vraagtekens bij de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Dinamo Zagreb die met 7-1 gewonnen werd door de Fransen. De wedstrijd is ook de oorsprong van de term knipoog-Kroaat toen verdediger Vida de Fransen zelf leek te helpen aan de overwinning. Ook de twee afgekeurde doelpunten in de verloren wedstrijd tegen Real Madrid (3-0) waren reden voor achterdochtigheid.  

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner