22.04.2017 10:11

'Mogelijk einde carrière van Ibrahimović'

Donderdagavond raakte Zlatan Ibrahimović geblesseerd in de slotfase van de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht. Volgens de eerste berichten van Sky Sports dreigt een revalidatie van zes tot negen maanden. Dat zou volgens Sky Sports naast het einde van dit seizoen, ook het einde van de carrière van de Zweed kunnen betekenen.

Trainer José Mourinho maakte zich na afloop van het duel meteen al zorgen. "Het ziet er niet goed uit. Ik heb er een slecht gevoel bij', deelde de manager na afloop mee tijdens de persconferentie. De definitieve schade moet nog worden vastgesteld, maar het staat al vast dat de kruisbanden in ieder geval zijn geraakt. Het contract van de 35-jarige Zweed loopt dit seizoen af. Manchester United wilde zijn contract eerst verlengen, maar het is maar de vraag of dat zal gebeuren als blijkt dat de sterspeler door deze blessure een groot deel van het volgende seizoen moest missen. 

Ibrahimović is dit seizoen onmisbaar bij United. De Zweed was in zijn 37 duels betrokken bij 37 doelpunten. Zelf wist hij 28 keer te scoren en negenmaal gaf hij de assist. De topschutter kwam vooralsnog voor acht verschillende clubs uit in zijn carrière. Ibrahimović pakte bij al zijn clubs minstens twee clubprijzen. Daarnaast won hij diverse individuele prijzen. Zo is hij elfmaal uitgeroepen tot Zweeds voetballer van het jaar en werd hij in 2015 geplaatst in het 'UEFA Ultimate Team van het jaar'.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner