22.04.2017 11:54

Koeman: "Managers in Engeland zijn bang"

Ronald Koeman valt bij Everton momenteel op door de jonge spelers die hij opstelt. "Ik zie verschillen met andere clubs. Ik geef jonge spelers sneller een kans dan andere managers. Andere managers zijn misschien bang. Ik ben niet bang om jonge spelers het veld in te sturen", vertelt Koeman tegen Sky Sports.  

Zo stond de achttienjarige Tom Davies in dertien van de laatste veertien wedstrijden in de basis. Ook de twintigers Ademola Lookman, Mason Holgate en Dominic Calwer-Lewin krijgen regelmatig speelminuten. "Het gaat allemaal om talent. Als ze het talent hebben, moet je ze een kans geven. Als ze het talent niet hebben, moet je kijken naar andere spelers. Ik heb een twintigjarige centrale verdediger op de bank zitten. Ik vind dat hij in staat is om zijn werk goed te doen, dus dan ga ik niet op zoek naar een meer ervaren speler. Dit is de manier hoe ik graag werk", vervolgt Koeman. 

"Ik ben een manager die jonge spelers kansen geeft als ze die verdienen. Ik twijfel dan niet om in plaats van die jonge speler een meer ervaren speler op te stellen. Zo werkte ik ook al in Nederland, Spanje en bij Southampton", zegt hij ten slotte. De manager debuteerde zelf ook op jonge leeftijd. Op de leeftijd van zeventien jaar speelde hij zijn eerste minuten bij FC Groningen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner