22.04.2017 12:28

Bakker: "Hebben een goede kans op promotie"

Erik Bakker (l.) moet alles op alles zetten om Ridgeciano Haps (r.) bij te houden in een sprintduel. (02-03-2017)
Erik Bakker (l.) moet alles op alles zetten om Ridgeciano Haps (r.) bij te houden in een sprintduel. (02-03-2017)

SC Cambuur boekte vrijdagavond een 5-0 overwinning in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Erik Bakker, de maker van de 5-0, heeft vertrouwen in promotie naar de Eredivisie: "Als we in deze vorm de play-offs ingaan, geef ik onszelf een goede kans", zei Bakker na afloop van de wedstrijd tegen Fox Sports. 

Bakker maakte zijn achtste doelpunt van dit seizoen. De Hoogevener maakte de vorige promotie van de club uit Leeuwarden ook mee. In het seizoen 2012/2013 werd Cambuur kampioen in de Jupiler League en dat betekende automatische promotie. Nu zal het via de play-offs moeten. "Het zijn altijd twee wedstrijden op zich. Er komt ook een klein beetje geluk bij kijken, maar daar zijn we in deze vorm niet bang voor", vervolgt de middenvelder.

Cambuur begon het seizoen zeer onder de maat. Na de helft van de competitie stond de ploeg uit Leeuwarden nog op een twaalfde plaats. Na de winterstop werd de inhaalrace ingezet en zo staat de ploeg van de interim-trainers Sipke Hulshoff en Arne Slot op een derde plaats. Waarom het nu zoveel beter gaat dan aan het begin van het seizoen, weet Bakker ook niet. "Dat is soms ook een beetje ongrijpbaar. We winnen nu onze wedstrijden en spelen fris. Iedereen is vrij in zijn hoofd", sluit hij af. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner