22.04.2017 18:11

VfL Wolfsburg van Jonker in de problemen

VfL Wolfsburg is er niet in geslaagd om de broodnodige punten mee te nemen uit Berlijn. Het team van trainer Andries Jonker, dat verwikkeld is in de strijd tegen degradatie, verloor zaterdag van Hertha BSC met 1-0.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt na een uur voetballen. De Bosnische spits Vedad Ibišević schoot binnen vanuit de rebound nadat de keeper van Wolfsburg zijn kopbal nog wist te pareren. Hij maakte daarmee zijn twaalfde van het seizoen en bezorgde Jonker zo nog meer kopzorgen.

In Frankfurt scoorde Jonkers landgenoot Jeffrey Gouweleeuw voor FC Augsburg. Al na negen minuten zette de oud-verdediger van sc Heerenveen zijn club op voorsprong tegen Eintracht Frankfurt. Het was niet voldoende. Frankfurt herstelde in het laatste kwartier de achterstand via doelpunten van Marco Fabián (2 keer) en Ante Rebić.

Wolfsburg staat nu op de veertiende plaats in de Bundesliga met 33 punten uit dertig wedstrijden, evenveel als FSV Mainz 05 en Hamburger SV. Slechts een puntje voor op Augsburg die op de zestiende plaats staat, net onder de streep. Riechedly Bazoer speelde de hele wedstrijd voor Wolfsburg. Paul Verhaegh werd net als Gouweleeuw gewisseld bij Augsburg.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner